HOBBY'S

Zoals bijna elk mens heb ook ik hobby's. Wat die hobby's zijn kun je hieronder vinden. Het zal niemand verbazen dat muziek eigenlijk mijn grootste hobby is, maar daarnaast zijn er ook nog een paar dingen die ik leuk vind die niet met muziek te maken hebben.

INTERNETSITES MAKEN

Eén van de hobby's die je op een internetsite natuurlijk als eerste moet noemen is het maken van internetsites. Dat is eigenlijk een paar jaar geleden begonnen toen ik voor het eerst internet had. Het leek me wel om zelf zoiets te kunnen maken. Zo gezegd zo gedaan, en inmiddels ben ik webmaster van een aantal sites. Welke sites dat zijn is onder deze link te vinden.

MUZIEK VERZAMELEN

Dat muziek naast een hobby eigenlijk een passie van me is mag inmiddels wel duidelijk zijn. Dat ik muziek verzamel mag dan ook geen verrassing heten. Ik verzamel muziek in het algemeen, maar heb zoals zovelen wel mijn voorkeuren, artiesten die ik met meer dan gemiddelde belangstelling volg. Mijn verzameling bestaat inmiddels uit een behoorlijk aantal platen, CD's, video's, etc. Voor een overzicht van deze verzameling kun je deze link (opent in nieuw venster) gebruiken.

- QUEEN

Queen was eigenlijk de eerste 'volwassen' artiest waar ik meer dan gemiddelde belangstelling voor had. Toen de LP's 'Greatest hits' en 'A night at the opera' gevonden werden in de platenkast van mijn ouders, werden deze grijs gedraaid. Half 1991 begon ik met het zelf aanschaffen van Queen-materiaal. Ja ik ben dus in 1991 fan geworden, en nee ik ben niet zoals zovelen fan geworden toen Freddie Mercury overleed. Dat was overigens op mijn verjaardag. Inmiddels heb ik een zeer grote Queen-collectie, waarin ook menig zeldzaam collector's item in te vinden is. De wens Queen in originele bezetting ooit live te zien zal nooit in vervulling gaan, maar ik heb wel gitarist Brian May 3x live mogen zien met zijn band en in 2005 en 2008 Queen + Paul Rodgers.

- DOE MAAR

Doe Maar had natuurlijk zijn hoogtijdagen begin jaren 80, maar ik heb Doe Maar zelf eigenlijk pas bewust ontdekt begin jaren 90. De broer van mijn vriendin had een verzamel-CD van Doe Maar en het viel me op dat het toch erg leuke liedjes waren. Bibliotheek ingedoken, CD's geleend en toen bleek dat die ook erg leuk waren ben ik begonnen met het zelf aanschaffen van platen en CD's. Inmiddels is mijn Doe Maar-verzameling behoorlijk groot met ook enkele zeer zeldzame items in mijn collectie. Ook heb ik alle bandleden wel eens live aan het werk gezien, en met 'Nederwiet-man' Joost Belinfante heb ik als muzikant zelfs een paar keer mogen samenwerken. Als ik vertel dat één van mijn vorige bands AMeHOELA qua stijl dicht tegen Doe Maar aanzat, mag toch duidelijk zijn dat ik hun muziek erg kan waarderen.

- HET GOEDE DOEL

Het Goede Doel leerde ik bewust kennen zo rond 1995. Natuurlijk kende ik de hits al en die bevielen me goed, maar ik had ze eigenlijk nooit bewust gevolgd. Erg jammer, want toen ik dat eenmaal wel deed traden ze niet meer op. Ik ben daar zowiezo een ster in is gebleken, fan worden van een artiest die niet meer actief bestaat. Gelukkig trad Henk Westbroek nog wel regelmatig op, dus die heb ik vaak gezien, en sinds de reunie in 2001 en de comeback in 2008 heb ik toch nog Het Goede Doel zelf mee kunnen maken. Als ik verzamel dan doe ik dat goed, dus ook van Het Goede Doel is mijn verzameling behoorlijk compleet met ook weer enkele zeer zeldzame exemplaren.

- KINDEREN VOOR KINDEREN

Als kind was ik helemaal into Kinderen Voor Kinderen. Dat is een tijdje weggeweest, maar sinds ik me professioneler met muziek bezighoud ben ik ook dat weer meer gaan volgen. Waar de onderwerpen natuurlijk over de belevingswereld van kinderen gaan, doet de muziek zeker niet onder voor de 'volwassenen-muziek'. Wat dat betreft zijn alle liedjes volwaardige popsongs. Inmiddels heb ik zelf jarenlang medewerking mogen verlenen aan Kinderen Voor Kinderen-activiteiten van de VARA en heeft het koor zelf een aantal door mij geschreven liedjes opgenomen, dus naast hobby is het misschien ook wel een heel klein beetje beroep geworden.

- ARMY OF LOVERS

Okee, muzikaal niet zo hoogstaand als sommige andere artiesten in dit rijtje, maar een beetje lol op z'n tijd kan geen kwaad. Ik leerde Army Of Lovers kennen toen ze hun net-niet-hit Israelism hadden. Toen bleef het weer een tijdje stil en ongeveer een half jaar voordat ze hun laatste hit in Nederland (Give my life) hadden ben ik toch weer op zoek gegaan. Ondanks het feit dat de meeste dingen in Nederland moeilijk te krijgen zijn is mijn verzameling inmiddels toch redeiljk uitgebreid met wederom enkele zeer zeldzame items ertussen. Live heb ik ze nooit gezien, al moet 'live' hier toch al met een korreltje zout genomen worden. Omdat Army Of Lovers vooral een concept was, ging het altijd om de show en live zingen hoorde daar niet bij.

- FAY LOVSKY

Fay Lovsky leerde ik kennen via The Magnificent Seven, waar ook enkele Doe Maar-leden inzaten. Het bleek een tussenproject van haar te zijn, dat ze begonnen was na haar popperiode in de jaren 80. Toen in 1996 ineens weer een CD van haar uitkwam, kwam de naam me dus bekend voor. Ik luisterde de CD, deze beviel dus ik kocht 'm, en ik ging ook op zoek naar ouder werk. Toen dat ook beviel was er weer een nieuwe liefheberij geboren, ook Fay Lovsky besloot ik te volgen. Regelmatig optredens bezoeken en natuurlijk in de gaten houden wat er zoal aan nieuws gebeurd. Inmiddels ken ik Fay en haar huidige band redelijk goed, wat af en toe leuke gesprekjes oplevert na optredens. Ook van Fay is mijn verzameling behoorlijk compleet met enkele bijzondere items.

- VALENSIA

Eind 1993 had Valensia zijn eerste hit met Gaia. Ik vond het een geweldig nummer, maar het duurde tot 1996, toen het tweede album uitkwam, dat ik Valensia wat meer ging volgen. Helaas ging dat maar kort erg makkelijk, want hoewel hij een Nederlander is, is zijn muziek vooral populair in Japan. Gevolg was dat vanaf het derde album zijn materiaal alleen maar daar uitkwam. Desondanks is mijn verzameling van hem behoorlijk compleet met enkele unieke exemplaren. Live optreden heeft hij alleen een paar keer in Japan gedaan, dus dat heb ik nooit gezien, maar ik heb wel Valensia een keer mogen ontmoeten.

- ROBBY VALENTINE

In 1991 had Robby Valentine zijn eerste hit met Ove and over again. Daarna had hij nog enkele andere kleine hitjes, maar helaas het succes in Nederland daarna op en werden zijn albums vooral in Japan uitgebracht. In eerste instantie wilde ik niets van Robby Valentine weten, omdat het in mijn ogen nogal leek op de muziek van Valensia en Queen, maar dan net even wat minder goed. Sinds 2008 is zijn muziek ook weer in Nederland verkrijgbaar en ging hij ook weer hier optreden en besloot ik toch maar eens te gaan kijken. Daarna was ik helemaal om en ben ik zijn muziek alsnog op waarde gaan schatten. Gevolg was wel dat ik weer een artiest erbij had waarvan ik alles wilde verzamelen, want zoals eerder gezegd "Als ik verzamel doe ik dat goed" en inmiddels heb ik een behoorlijk complete collectie met daarin enkele zeer zeldzame items en ben ik ook bevriend geraakt met hem en zijn vriendin Marlies.

- REDNEX

Rednex is net als Army Of Lovers een concept en ook Zweeds. Hun eerste hit hadden ze eind 1994 met Cotton Eye Joe. Ik vond het een grappig nummer en schafte de single aan, net als het album en de andere singles die volgden (in de uitverkoop, dat wel, maar toch). Toen werd het stil op het Rednex-front, aangezien ze geen hits meer in Nederland hadden. Eind 2002 herontdekte ik ze weer toen ik The Spirit Of The Hawk hoorde, een nummer dat een megahit in Duitsland was geweest, maar in Nederland niet eens was uitgebracht. Sindsdien heb ik het ontbrekende Rednex-materiaal aangeschafd, wat niet zo ingewikkeld was omdat via internet de meeste dingen tweedehands uit Duitsland te halen waren. Rednex heb ik inmiddels diverse keren live zien optreden, maar net als bij Army Of Lovers moet 'live' hier met een korrel zout genomen worden: Het zingenis wel live, maar er worden geen 'live' instrumenten gespeeld. Ook ben ik goed bevriend geraakt met een aantal van de bandleden.

- BLOEM DE LIGNY

Bloem de Ligny leerde ik kennen via De Nederlied Connectie, een project waar een aantal oude rotten (waaronder twee oud-Doe Maar-leden) en twee nieuwe talenten aan deelnamen. Bloem was één van die nieuwe talenten. Haar muziek is erg vergelijkbaar met die van Björk. Haar eerste CD heb ik met veel plezier gekocht en ook een paar concerten werden bezocht, waar ik Bloem ook een beetje leerde kennen. Daarna werd het erg stil aan het Bloem-front, maar inmiddels is ze weer actief met de band Sam And The Womp, maar aangezien dit vooral in Engeland is, waar ze tegenwoordig woont, heb ik daar nog nooit een optreden van gezien.

- BJÖRK

Björk is één van de artiesten die ik met name volgde toen ze net als solo-artiest bekend werd. Haar eerste paar albums vond ik geweldig, helaas ben ik een beetje afgehaakt bij het vierde album Vespertine. Toen werd het me toch iets te abstract wat ze deed, en omdat verzamelen nu eenmaal veel kost, besloot ik dat ik daar bij Björk maar een punt achter moest zetten. Het materiaal dat ik wel heb draai ik echter nog steeds met veel plezier.

STRIPS VERZAMELEN

Behalve muziek verzamel ik ook strips, al is het teveel gezegd dat ik strips in het algemeen verzamel. Ik verzamel het vooral van Suske en Wiske, en daarnaast een beetje van Tom Poes. Voor een overzicht van deze verzameling kun je deze link gebruiken.

- SUSKE EN WISKE

Al zolang als ik besta heb ik Suske en Wiske boeken. Mijn ouders hadden ze al en ik las ze als kind helemaal kapot. In mijn jeugdjaren hebben we de hele 'normale' serie compleet verzameld en dat ben ik blijven doen, al moet ik er wel bijzeggen dat ik de huidige verhalen vaak een stuk minder vind dan de oude. Ook het aantal 'buiten-reeks'-uitgaven dat ik bezit groeit gestaag, echter niet zonder grens want bij Suske en Wiske heb ik mezelf één stelregel gesteld: Ik hoef niet alle uitgaven te hebben, maar wil wel graag alle verhalen. Wel ben ik momenteel bezig van alle verhalen van de (huidige) rode reeks alle eerste drukken te bemachtigen. Naast de boeken zelf heb ik een aantal prullaria, maar dat zijn dan wel voornamelijk platen, CD's en video's, waar meteen de link met het verzamelen van muziek terugkomt.

- TOM POES

Tom Poes las ik als kind ook vaak, dat wil zeggen, de Big Balloon-serie uit de eind jaren 70/begin jaren 80. Jarenlang heb ik Tom Poes daarna links laten liggen, maar toen ik begin 2003 weer een verhaal las vond ik het nog steeds leuk en besloot de Big Balloon-serie compleet te maken. Inmiddels is dat gelukt en daar blijft het ook bij, de Big Balloon-serie is voor mij altijd de meeste aansprekende Tom Poes-serie geweest.

M.A.S.K. VERZAMELEN

Als kind was mijn favoriete tekenfilmserie altijd M.A.S.K. (niet te verwarren met 'The Mask' overigens), over mensen met maskers met bijzondere krachten en voertuigen die in helikopter, boten, etc konden veranderen. Zoals dat hoort bij elke tekenfilmserie hing hier ook een speelgoedlijn aan vast, waar ik natuurlijk ook het één en ander van aanschafte. Toen eind jaren 90 de tekenfilmserie opnieuw werd uigezonden kwam er een stukje jeugdsentiment naar boven en ik besloot de gehele serie op te nemen en de nog ontbrekende items aan te schaffen. Overigens niet tegen elke prijs, want het moet wel leuk blijven. Desondanks is de verzameling behoorlijk compleet, want als je goed zoekt vind je bijna alles tegen betaalbare prijzen. Voor een overzicht van deze verzameling kun je deze link gebruiken.

FAN VAN ANGELA SCHIJF ZIJN

Ja jeetje, hoe moet ik het anders noemen. Ik ben nogal weg van Angela Schijf als actrice en als persoon, dus die hou ik in de gaten wat dat betreft. Maar hoe moet je dat nu noemen, een echte hobby is het tenslotte niet. Vandaar: Fan zijn. Angela Schijf begon natuurlijk bij Goede Tijden Slechte Tijden, maar inmiddels heeft ze veel meer gedaan. Ik heb haar een paar keer ontmoet bij TV-opnames van o.a. Babes en Zo Vader Zo Zoon en dat was erg leuk. Overigens hoef ik niet alles koste wat kost te volgen, te zien en te hebben, zo ver gaat het nu ook weer niet.

MUZIEK MAKEN

Kan ik eigenlijk geen hobby meer noemen, ik heb er tenslotte min of meer m'n beroep van gemaakt. Maar het is toch begonnen als hobby, vandaar dat ik het toch even noem. Wil je meer weten over mij muzikale uitspattingen, neem dan eens een kijkje op het muzikanten-gedeelte van mijn site.

terug naar index